Nordhus-Jellien-LR-25.JPG

Het mooiste stukje Nederland

De Vuursteenberg en de Wezepsche Heide liggen op steenworp afstand vanaf Nordhus, in een paar minuten wandel je naar dit prachtige natuurgebied met afwisselend heide en bos. En voor je het weet sta je oog in oog met grazende Schotse Hooglanders!

De Wezepsche Heide ligt in het noordelijkste puntje van de Veluwe en is onderdeel van een stuwwal, die ontstaan is in de ijstijd. Je vindt hier wilde zwijnen, edelherten, reeën, dassen, haviken en buizerds. En Schotse Hooglanders. Die grazen het gras tussen de heides weg, zodat er niet gemaaid hoeft te worden. Een soort grote schaapskudde dus ;)

De Vuursteenberg is een 26 meter hoge heuvel, direct naast de Wezepsche Heide. De heuvel is ontstaan in de ijstijd en bestaat grotendeels uit grind en stenen die door het (smeltend) ijs werden aangevoerd. Er komen verschillende bijzondere vogelsoorten in het gebied voor zoals de houtsnip en de boompieper. Verder vind je hier veel roofvogels. Die staan aan de top van de voedselketen, dus veel roofvogels betekent dat het met de kleinere dieren in het gebied ook goed gaat.

Je kunt over de Wezepsche Heide en de Vuursteenberg twee wandelroutes volgen: het wat kortere rode pad en het iets langere blauwe pad. Ook loopt hier een Klompenpad, een NS-wandeling en een LF-route langs.

De leukste Hanzesteden om de hoek

Even iets anders dan genieten van de rust en de natuur? Geen probleem! Het leuke hanzestadje Hattem ligt op een paar minuten fietsen van Nordhus. Bruisend Zwolle is nog geen half uur fietsen of een paar minuten met de auto. Je vindt hier niet alleen leuke restaurantjes en kroegjes, maar je kunt hier ook fantastische stadswandelingen maken of de mooiste boekwinkel van Nederland bezoeken. Ook de hanzesteden Kampen, Elburg en Harderwijk liggen om de hoek. Allemaal perfecte bestemmingen voor een dagje weg!

Met dank aan Jellien fotografie voor de prachtige foto's. klik op een foto om de galerij te openen